***       Водещите новини за деня до 13.00

...
   ***       Водещите новини за деня до 13.00
Коментари Харесай

Водещите новини! Подобрения на градския транспорт започват да работят от днес в столицата. Кои листи повеждат лидерите на големите партии?

   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 7 май   

 

Редица усъвършенствания на градския превоз стартират да работят от през днешния ден в столицата. Освен новата трамвайна линия 15, съвременни нископодови трамваи ще обслужват и линия 6, с което на пасажерите в огромните северни квартали се обезпечава повече комфорт. Трамвай 8 до Люлин пък ще има повече курсове, с което интервалите за изчакване се понижават.

Най-голямото усъвършенстване е новата трамвайна линия 15 сред Бъкстон и Хладилника, която ще укрепи две от най-натоварените трамвайни линии в града - 5 и 10. “С трамвайна линия 15 сплотяваме най-натоварени трамвайни коридори в града и възвръщаме изчезналата директна връзка сред бул. „ Цар Борис III ” и ул. „ Граф Игнатиев ” и Лозенец, която постоянно е била търсена, само че беше прекратена. ” - съобщи Борис Бонев, ръководител на групата на ПП-ДБ и Спаси София в общинския съвет.

***

Кирил Петков оглавява листата в Перник на " Продължаваме промяната – Демократична България ".

Водачът от предходните два избора – за 48-о и 49-о Народно заседание, Бойко Рашков е подложен на второ място, само че резервира шанса си за Народното събрание, защото Петков е отпред на листа и в София.

Осем кандидат-депутати са включени в листата на обединението.

***

ГЕРБ-СДС записаха листата си в лидерския 25-ти многомандатен изборен регион София.

Водач на листата е водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, а втора - някогашният кмет на столицата Йорданка Фандъкова.

Пред публицисти тя съобщи, че поема към законодателната власт с упоритостта за развиване и непоклатимост, съобщи БНР.

***

„ За тези паркоместа сред съседите стават същински войни “. Това са написали хора от кв. „ Люлин “ под поста в обществените мрежи на Ивайло Колегов, който заяви, че в квартала са стреляли по колата му.  

Случката се разиграва точно на Великден – в събота, покрай детски празненство център. Колегов паркира автомобила си в границите на няколко минути, а по-късно го открива с дупки от въздушно оръжие по една от вратите, тъкмо където е столчето на 4-годишното му дете.

Мъжът е бил дружно с щерка си и са желали тя да поиграе в детския център.

***

18-годишна госпожица брутално е прегазила тази заран две 15-годишни ученички в Сопот. Инцидентът е станал на паркинг за ПГ „ Владимир Заимов “ в родния град на Иван Вазов.

Младата шофьорка се е пробвала да направи ляв завой и прегазва двете девойки.

Едното от тях е с заплаха за живота и е откарана по неотложност в пловдивска болница. Другото момиче също е настанено в здравно заведение, само че животът ѝ не е заплашен.

***

Мъж атакува служители на реда в Пазарджик, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи. Инцидентът е станал на 6 май след получен сигнал за мощна музика в квартал „ Изток “.

Установена е група от хора, почерпени с алкохол, които са чествали. Те не изпълнили многократните разпоредби на униформените да спрат озвучителната уредба и да дадат документите си за идентичност.

Мъжете са почнали да наскърбяват органите на реда с нецензурни изрази и закани. Това наложило част от мъжете да бъдат арестувани.

***

Русия предизвести този понеделник, че доставките на изтребители F-16 за Украйна ще бъдат възприети от Кремъл като провокация от страна на Съединени американски щати и НАТО, без значение дали са годни или не да носят нуклеарни бойни глави.

„ Без значение какви модификации са направени по тези самолети, които ще бъдат предадени [на Украйна], виждаме ги като носители на нуклеарни бойни глави и намираме сходна стъпка от Съединени американски щати и НАТО като целенасочена провокация “, обявиха в официално съобщение от съветското Министерство на външните работи.

***

Полските специфични служби са разкрили и демонтирали подслушвателни устройства в зала, където Министерският съвет е трябвало да организира съвещание през днешния ден. Това заяви Яцек Добжински, представител на министъра координатор на специфичните служби, представен от " Ройтерс ".

***

Ваксината на фармацевтичната компания „ АстраЗенека “ стопира да се ползва на територията на Европейския съюз, считано от през днешния ден, 7 май.

***

Тази фотография е направена в кампуса на университета на известния американски университет Станфорд, щата Калифорния, оповестява саудитския ефирен канал Ал Арабия.

Това е стачкуващ студент, който е облечен в облекла, наподобяващи тези на организацията " бригадите Изедин Касам " - военното крило на Хамас.

Въпросната организация е оповестена за терористична в Съединени американски щати от 1994 година, а в Европейски Съюз - от 2003 година

***

Силите на Израел откриха надзор върху палестинската страна на граничния контролно-пропускателен пункт " Рафах ", който се намира на границата на линията Газа с Египет, съобщи Ройтерс, като се базира на днешно известие на радиото на израелската войска, което малко по-късно бе доказано и публично от армията.

Говорител на граничните управляващи на Газа съобщи пред Ройтерс, че пунктът откъм палестинската му страна е затворен поради наличието на израелски танкове. От армията прецизираха, че специфични елементи претърсват региона.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР